Sevilla Restauranger och Nattliv 

Restauranger och Nattliv i Sevilla

Hitta information Restauranger och Nattliv i Sevilla

När det kommer till middagar i Sevilla så är det första du måste testa stadens delikata tapas. Dessa utsökta smårätter är en spansk specialitet och i synnerhet i Andalusien. Dessa smårätter är designade för att beställas tillsammans och för att uppskattas tillsammans. Om du besöker katedralen så kommer du att bli bortskämd med flera riktigt bra tapasbarer i närområdet. Restaurante El Giraldillo (Plaza Virgen de Los Reyes, Barrio de Santa Cruz, Sevilla 41004; +34 95 421 45 25; www.barriosantacruz.com) erbjuder till exempel alla typer av goda tapas och andra traditionella Sevillarätter och tapasbaren ligger centralt och bra till. Oavsett vilken tapasbar du väljer så ska du titta efter ½ ración (halv portion) och ración (full portion) på din tapasmeny så att du vet vilken storlek på rätten som kommer att serveras.

För ett fantastiskt urval av lokala viner är Vineria San Telmo (4 Paseo Catalina de Ribera, Sevilla; 954 410 600; www.vineriasantelmo.com) den perfekta platsen att äta middag. Alla typer av andalusiska viner plus delikat spansk mat finns tillgänglig här till rimliga priser. Om du är vegetarian är Habanita (3 Calle Golfo, Sevilla 41004; +34 606 71 64 56; www.habanita.es) en utmärkt plats att äta på för att äta sallader och köttfria Medelhavsrätter och Karibisk mat.

När det kommer till nattlivet i Sevilla så är staden riktigt bra för barbesökare eftersom många av de populäraste platserna är koncentrerade inom vissa områden som ligger bara några minuter från varandra. Distriktet Barrio de Santa Cruz har till exempel massor av traditionella barer och tapasrestauranger där du kan få några riktigt goda drinkar och regionala viner att sparka igång kvällen med. Bodega Santa Cruz (1 Calle de Rodrigo Caro, Sevilla 41004; +34 954 211 694‎), erbjuder billiga tapas, god öl och en härlig spansk atmosfär.

Runtom Iglesia del Salvador och i Alfalfadistriktet kan du hitta ett brett utbud av trendiga barer och discon, där du i många fall hittar mängder av unga människor både innanför väggarna och ute på gatan. Om du letar efter något lugnare när det kommer till nattliv i Sevilla så kan du testa ett terasscafé eller någon av de utomhusbarer som ligger längs flodbanken och i Maria Lusia-parken. Här finns det många trevliga ställen där du kan ta en drink i skuggan en varm dag och där du kan lyssna på riktigt bra lokal dansmusik senare på kvällen.