Sevilla shoppingHär hittar du en shoppingguide Sevilla

Shopping i Sevilla är ett sant nöje för alla besökare, med allt från kläder till souvenirer till loppmarknader till keramik till mat att erbjuda.

Om du vill söka igenom de främsta shoppinggatorna i staden så är Sierpes och Tetuan två gator som löper parallellt med varandra och de är fulla av fina kläder, skor, souvenirer, smycken och annat. Det finns också en internationell bokhandel här som heter Casa del Libro (8 Veláquez, Sevilla 41001; +34 902026410; www.casadellibro.com) där du kan hitta guideböcker på massor av olika språk.

För avdelningsindelad butiksshopping är El Corte Inglés (8 Plaza del Duque de la Victoria, Sevilla 41002; +34 954 597 000; www.elcorteingles.es) toppalternativet i Sevilla. Den här enorma butiken har alla typer av produkter som du kan föreställa dig, och det är en av de få shoppingställen i Sevilla som förblir öppet under siestan. De flesta andra butiker stänger mellan 14.00 och 17.00, men öppnar igen för större delen av kvällen.

Om du vill besöka ett köpcentra under din vistelse i Sevilla så är Nervión Plaza (Calle Luis de Morales; Sevilla 41005; +34 954 98 91 31; www.nervionplaza.com) förmodligen den mest välutrustade gallerian i staden. Detta shoppingcenter ligger bara 4 km från stadskärnan och här finns matställen med internationella namn som TGI Fridays, dussintals butiker och en 20-skärmsbio.

Ett bra sätt att hitta en intressant gåva till någon speciell därhemma är att besöka en av Sevillas utomhusmarknader. Hantverksmarknaden på Plaza del Duque, till exempel, erbjuder alla typer av kläder, lädervaror och smycken tillsammans med ett brett sortiment av vackra hantverk. Det håller på hela dagarn på torsdagar, fredagar och lördagar.

Det finns även en loppmarknad på söndagsmornar på Charco de la Parva där du kan försöka hitta några riktiga fynd! Om du vill ta en titt på klassiska möbler och andra antika föremål ska du bege dig till den fascinerande antikvitetsmarknaden på Calle Feria på torsdagsmornar.

Det finns några matmarknader runtom i Sevilla där du kan köpa färskt kött. Stadens nyaste matmarknad vid Triana är ett bra alternativ för besökare, eftersom det ligger inomhus med luftkonditionering. Det är öppet till 14.00 dagligen utom på söndagar.