Stränder Sevilla 

Var hittar man Sevilla stränder?

Var hittar man Sevilla's bästa stränder?

För en strandsemester i Sevilla finns det många alternativ att välja på. Lokalinvånarna föredrar stränderna i Huelvaområdet, som ligger cirka en timmes bilresa eller bussresa från staden. Cádizområdet är ännu mer populärt, eftersom man hittar en av Spaniens finaste kustlinjer här. Det världskända området Costa del Sol är också tillgängligt från Sevilla via motorvägen eller järnvägen.

Matalascañas

Matalascañas 21760, Spanien
Denna strand ligger i Huelvaprovinsen cirka en timme från Sevilla, och den här stranden är mycket populär för dagsturer från staden. Den är känd för ett upp och nervänt utsiktstorn med bisarrt utseende som byggdes på stranden av Phillip II under 1500-talet. Stranden själv visar upp sju kilometer gyllene, fin sand plus en turistby full av alternativ för mat, nattliv och boende.

La Caleta

Cádiz 11002, Spanien
Även om La Caleta är mindre än en del andra stränder i Cádizområdet så är det en av de populäraste stränderna eftersom den är belägen mitt i hjärtat av staden Cádiz. Den vackra palmomgivna stranden visar upp fantastisk gyllene sand, och det finns flera barer och restauranger i närheten. Den ligger direkt vid motorvägen cirka 120 km från Sevilla.

Fuentebravia

Rota 11500, Spanien
Denna strand är ett riktigt bra val om du reser med din familj eller en grupp vänner, eftersom den har alla de sportaktiviter och strandbekvämligheter som du kan vilja ha under en dag på stranden. Dykning, fiske och vindsurfing är vanliga aktiviteter här på stranden, som har fina parkeringsområden såväl som strandparasoll, hammockar, toaletter och duschar. 90 minuters bilresa från Sevilla.

Playa de la Malegueta

Malaga 29016, Spanien
Även om den här stranden ligger längre bort från Sevilla så kan den vara bekvämare att ta sig till, särskilt om du inte använder en hyrbil. Du kan flyga direkt från Sevilla till Malaga för så lite som 270 SEK, och stranden ligger mitt i staden. Denna 1,5 kilometer långa stranden erbjuder gyllene sand, livliga chiringuitos (strandbarer) med havets rätter och tapas, plus många andra restauranger och barer längs havskanten.